Eén van de focuspunten van Young4Waard is ‘werken’. We zullen daarom regelmatig informatie met jullie delen over bedrijven in de gemeente Molenlanden. Er zijn namelijk veel bedrijven in de gemeente die wat te bieden hebben aan jongeren. Deze bedrijven hebben regelmatig stages en/of functies voor jongeren beschikbaar. Het volgende bedrijf wat we onder jullie aandacht willen brengen is openluchtzwembad de Doetsekom. Een begrip in Giessenburg en omstreken, waar menig jongere veel uren heeft doorgebracht!

Meer informatie? Zie dan https://www.dedoetsekom.nl/

 

De Doetsekom en jongeren

We spraken met Mary van der Plas, allround medewerker, over wat de Doetsekom jongeren kan bieden! Op één van de zonnige dagen afgelopen maart was het team van de Doetsekom druk bezig om het zwembad weer zomerklaar te maken. Naast het zomerklaar maken wordt er ook veel werk verzet om het zwembad aantrekkelijk te houden voor alle (jeugd)leeftijden, zo zijn er verschillende nieuwe onderdelen (o.a. een hindernisbaan) toegevoegd aan het zwempark. Stilstand is namelijk achteruitgang! Jaarlijks zijn er bij de Doetsekom meerdere (zo’n 10) verschillende vacatures beschikbaar voor jongeren (zie hieronder)! Het werk vraagt natuurlijk verantwoordelijkheid, maar biedt daarnaast ook erg veel mooie bijkomstigheden, aldus Mary. Werken in (veelal) lekker weer, werken in een gezellig en jong team, dankbaarheid van de bezoekers, et cetera.. 

 

Kansen voor jou? 

Het enthousiasme van Mary werkt aanstekelijk, dus een oriënterend gesprek bij de Doetsekom is zeker een aanrader. Een opleiding gericht op ‘(zwem)sport’ is natuurlijk nooit verkeerd, maar zeker geen ‘must’. De begeleiding en opvang zijn goed, je wordt dus niet zomaar in het spreekwoordelijke diepe gegooid. Om maar in de zwembadterminologie te blijven 🙂 

Geïnteresseerd? Zie dan https://www.dedoetsekom.nl/vacatures voor beschikbare vacatures bij De Doetsekom (niet limitatief, ben je als jongere enthousiast, neem gewoon contact op). De vacatures op de website zijn soms meer gericht op ‘vast personeel’, maar voor jongeren die een bijbaantje willen (als badmeester / badjuffrouw), is ook bijna altijd ruimte! 

Schroom ook niet om ons een berichtje te sturen bij vragen of opmerkingen over het thema ‘werken’! Wij spreken regelmatig bedrijven in de gemeente en helpen je graag verder met bijvoorbeeld een verwijzing. We moeten tenslotte allemaal vele jaren werken, een passende werkgever is dan geen overbodige luxe..! 

 

Foto: Doetsekom.