Al maanden horen niets anders dan dingen die we niet mogen doen: hou anderhalve meter, kom met niet meer dan drie mensen bij elkaar en ga niet naar kroegen of clubs. Allemaal leuk en aardig, maar het is vooral handig om te weten wat we nog wél kunnen doen. Wij hebben daarom drie dingen op een rij gezet die je ook tijdens corona kunt doen.

Verdien geld met #slimmerchillen

Heb je het al voorbij zien komen? Met #slimmerchillen laten jongeren zien dat ze ook met de coronaregels kunnen chillen. Hoewel het duidelijk is dat de slogan gemaakt is door ambtenaren (Slimmer chillen = corona killen), is het een toffe manier om te zien hoe iedereen de coronatijd doorkomt. Zo is te zien dat iemand een balkondate houdt of gaat dineren via FaceTime. Wanneer jij iets uploadt op social media met #slimmerchillen kan je elke week tot wel 50 euro winnen.

Begin je eigen onderneming

Nu je veel thuis bent, loop je misschien best wel wat inkomsten mis. Je bijbaan bij het restaurant levert opeens niks meer op. Misschien is het voor jou dan wel het moment om voor jezelf te beginnen. Richt je eigen (online) bedrijf op. Je moet niet direct gouden bergen verwachten, maar je leert veel en je kan er misschien wel een leuk extraatje aan verdienen.

Kom in actie voor OranjeHelpers

Heb jij door de coronamaatregelen even geen werk of wil je gewoon wat anders doen? Kom dan in actie voor iemand anders met #OranjeHelpers. Doe een boodschap, kook voor iemand of help iemand die zich eenzaam voelt. Het enige wat je hoeft je doen, is je aanmelden via OranjeHelpers. Daarna kan je direct aan de slag.