Even voorstellen: de nieuwe burgemeester van de gemeente Molenlanden 

Op 12 februari hebben wij kennisgemaakt met onze nieuwe burgemeester. Theo Segers is vorige maand geïnstalleerd als burgemeester en is de opvolger van Dirk van der Borg. Natuurlijk maakten wij gebruik van deze gelegenheid om de nieuwe burgemeester wat vragen te stellen, zodat jullie hem ook beter kunnen leren kennen.

 

Vertel eens kort over uzelf!

“Ik ben in 1960 geboren in Lisse, als oudste van een gezin met vijf kinderen. Na mijn middelbare school ben ik begonnen aan de PABO en heb vervolgens geschiedenis gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Geschiedenis is nog steeds één van mijn hobby’s, voornamelijk de kerkgeschiedenis en de 19e eeuw. Ook maak ik graag muziek, ik speel namelijk piano en orgel.”

 

Wat is uw eerste indruk van de gemeente Molenlanden? 

“Het viel mij direct op dat de mensen hier saamhorig zijn. Er zijn bijvoorbeeld veel vrijwilligers en mensen die naar elkaar omkijken. Ik vind Molenlanden een mooie gemeente met hardwerkende mensen die daarnaast ook open staan voor vernieuwing. Dat vind ik het mooie aan deze gemeente.”

 

Hoe bent u hier terecht gekomen? 

“Ik wilde al toen ik jong was burgemeester worden. Voordat ik daadwerkelijk burgemeester werd, ben ik lang werkzaam geweest in het onderwijs. Ik ben toen de politiek ingegaan als raadslid en wethouder. Op mijn 55e ben ik burgemeester geworden in Staphorst. Voor mijn 60e wilde ik graag burgemeester worden in een nieuwe gemeente. Toen heb ik gesolliciteerd in Molenlanden.”

 

Waar bent u gaan wonen in de gemeente Molenlanden? 

“Op dit moment woon ik tijdelijk in Hoornaar. Een permanente plek hebben mijn vrouw en ik helaas nog niet gevonden. Het liefst zouden we op een plek wonen met een goede bereikbaarheid naar onze familie, specifiek mijn ouder wordende schoonvader. Verder hebben we geen eisen en zijn alle dorpen of stad voor mij een mogelijkheid om te gaan wonen.”

 

Zijn er dingen waar u tegenop ziet de komend tijd? 

“Als burgemeester vind ik persoonlijk contact met inwoners heel belangrijk. In zo’n grote fusiegemeente als Molenlanden is het lastig om alle mensen te leren kennen. Mijn vorige gemeente bestond uit drie dorpen, nu zijn het er veel meer. Daarbij heeft elk dorp en elke stad ook zijn unieke eigenschappen, maar ik ga zeker proberen om toch met zoveel mogelijk mensen in contact te komen.”

 

Hoe verbindt u zich met jongeren in de gemeente Molenlanden? 

“Ik ga graag met jongeren in gesprek om thema’s bespreekbaar te maken en hen om een mening te vragen. In mijn vorige gemeente Staphorst ging ik bijvoorbeeld langs bij keten om in gesprek te gaan met jongeren. Zo zou ik ook graag aan de slag willen gaan in de gemeente Molenlanden. Wanneer ik een uitnodiging ontvang van jongeren ga ik graag met hen in gesprek. Ik vind het namelijk belangrijk dat jongeren meedenken over de toekomst van de gemeente.”

 

Zijn er projecten of dingen voor jongeren in Staphorst georganiseerd die hier ook uitgevoerd kunnen worden? 

“In Staphorst is een jongerenraad actief die belangrijke onderwerpen aan het licht brengt in de gemeente. De jongerenraad is bijvoorbeeld actief bezig geweest met het bespreekbaar maken van het gebruik van drugs. Ik denk dat dit een onderwerp is dat in Molenlanden ook aangekaart kan worden. Andere interessante thema’s voor jongeren in Molenlanden zijn onder andere (openbaar) vervoer en verkeersveiligheid.”

 

Wat verwacht u van het jongerenplatform Young4Waard? 

“Ik hoop dat Young4Waard een platform wordt dat kan helpen met het benoemen en het bespreekbaar maken van belangrijke onderwerpen in de gemeente. Wonen is bijvoorbeeld één van die onderwerpen waar jongeren hun stem over kunnen laten horen. Als we dingen willen veranderen in de gemeente moeten we de problemen onderbouwen met data en getallen, zo krijg je sneller dingen voor elkaar.”

 

Foto: Emma Susan van den Berg/ Young4Waard