Interview met initiatiefnemer “Techno in de Kanus”

Op 7 maart is “Techno in de Kanus” in Plein2. Daarom gingen wij langs bij de organisator Mees van den Berg (21 jaar) uit Giessen-Oudekerk. Vanuit zijn studie aan de Herman Brood Academie heeft Mees ervaring met het organiseren van muziekevenementen. De opleiding richt zich op de techniek achter muziekfestivals. Mees heeft voor zijn studie ook stage gelopen bij een bedrijf in Giessenburg en is hier op vrijdag nog steeds werkzaam.

Mees vindt het hier in de buurt “een beetje een dooie boel” en vindt dat er dus wel een knalfeest bij kan. Zelf houdt Mees van techno en zo ontstond het idee om een techno feest te organiseren. In eerste instantie was het feest voor zijn directe vrienden bedoeld, maar het is iets groter geworden. Reclame vindt voornamelijk plaats door Instagram en mond-op-mond reclame. 

“Techno in de kanus” organiseert Mees alleen, in combinatie met Plein2 en wat ondersteuning van vrienden. Mees is bij Plein2 een datum gaan vragen en is daarna begonnen met organiseren. De locatie heeft de vergunningen bij de gemeente geregeld. Zijn vrienden helpen onder andere met opbouwen, het licht en draaien. Verder draait Mees zelf, Tim van Werd, Osfa Music en zelfs Mees zijn vader is van de partij.

De avond wordt begonnen met Techhouse en daarna wordt de muziek steeds harder. Naar verwachting komen er voornamelijk jongeren uit de buurt op het feest af. “Techno in de Kanus” vindt plaats op 7 maart bij Plein 2. Kaarten zijn € 7,50 en te koop bij Plein2, maar VOL = VOL. 

Foto: Young4Waard