Je wilt een baan, het liefst niet te ver van huis. Waar begin je dan?

Vind een baan die bij je past

Wat vind jij het belangrijkst als je op zoek bent naar een baan? Ga je voor een goed salaris, een leuk bedrijf of voor fijne extra’s? Het liefst kies je ze natuurlijk allemaal. Bedenk voordat je start met zoeken goed wat je minimale eisen zijn en wat niet mag ontbreken. Zo kan je gerichter zoeken op vacaturesites en heb je je minimale eisen tijdens je sollicitatiegesprek direct bij de hand.  

Waar zoek je? 

Er zijn veel sites waarop je direct een overzicht krijgt van vacatures in de omgeving. Bij de meeste websites kan je de vacatures filteren op woonplaats en de afstand tot deze woonplaats. Een goede manier om vacatures uit de regio te vinden, is via de vacaturebank van Het Kontakt.  Ook via Indeed, dat één van de grootste vacature platforms wereldwijd is, filter je makkelijk op je regio.

Als het gaat over banen voor jongeren kan YoungCapital niet vergeten worden. Dit is één van de grootste jongeren recruitmentbureaus in heel Europa. Een andere manier om een baan te krijgen is via sites zoals LinkedIn. Met een goed profiel als basis kan je makkelijk connecties maken met bedrijven waar jij interesse in hebt. Als je letterlijk bij de Gemeente Molenlanden wilt werken, kan je altijd op de site kijken bij het vacature overzicht, waar regelmatig vacatures voorbij komen.

Op zoek naar een stage

Zoek je een stage, dan kan je de volgende websites bekijken. Stagemarkt is een platform om studenten en beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werknemers in het mbo te ondersteunen bij het vinden van een geschikte stageplaats of leerbaan. Op deze site kan je ook zoeken op woonplaats en krijg je een overzicht van stageplaatsen en leerplaatsen in de buurt. Ook kom je via Stage.nl in contact met interessante bedrijven die op zoek zijn naar een meeloop- of afstudeerstagiairs. Een andere website is Stageplaza. Dit is een website die ook een online stagebank heeft voor studenten van alle niveaus en alle opleidingen.

Vrijwilligerswerk dichtbij huis

Dan is er nog vrijwilligerswerk. Voor vacatures bij jou in de buurt ga je naar Vrijwilligersbank Molenlanden. Deze site geeft je een overzicht van allerlei vacatures binnen Molenlanden, afkomstig van verschillende aangesloten organisaties. Zo vind je vacatures van Rivas, Vluchtelingenwerk, de Wereldwinkel en het Nationaal Ouderenfonds. Hierdoor kan je altijd in de buurt aan de slag bij een leuke organisatie.

Laat je sollicitatie opvallen

Heb je een bedrijf gevonden waar je erg graag wil werken? Zorg er dan voor dat je sollicitatie extra opvalt. Verdiep je in het bedrijf en laat dit terugkomen in je motivatiebrief. Kijk bijvoorbeeld naar het laatste nieuws of verdiep je in de geschiedenis. Je maakt je sollicitatiebrief hierdoor een stuk persoonlijker en je valt hierdoor eerder op tussen de andere sollicitanten. Ook kan je tijdens je sollicitatiegesprek al veel makkelijker meepraten, waardoor je laat zien dat jij de kandidaat bent die zij zoeken. 

Succes!