Over Young4Waard

Missie

 ”Onze missie is om een onafhankelijk, meedenkend en actueel platform te zijn voor en door jongeren van 16 tot en met 25 jaar. We willen laagdrempelig zijn en een platform waar jullie als jongeren terecht kunnen voor informatie en initiatieven binnen de gemeente Molenlanden.

Op de korte termijn willen we onze focus leggen op de onderwerpen die voor jongeren van belang zijn: wonen, werken & events. We willen zo snel mogelijk bekendheid krijgen onder de jongeren in de gemeente.

Visie

Op de lange termijn willen we de jongeren betrekken bij de gemeente en de lokale politiek, zodat ook jullie je stem kunnen laten horen. Wij streven ernaar om de gemeente Molenlanden zo aantrekkelijk mogelijk te maken en te houden voor jullie, de toekomstige generatie.”

Strategie

”We zijn een online en actueel platform, dat makkelijk te bereiken is voor jongeren. Daarom zijn we naast dit platform ook actief op social media. We willen hierdoor een vertrouwd gezicht voor jullie worden.”

Lisa Brokking

Leeftijd: 24 jaar
Woonplaats: Streefkerk/Nieuwpoort
Studie/werk: Werkend op de Learning-afdeling van een groot accountskantoor. 
Waarom bij Young4Waard: Ik vind het belangrijk dat jongeren binnen de gemeente Molenlanden hun stem kunnen en durven laten horen.

Larissa Mesker

Leeftijd: 21 jaar 
Woonplaats: Noordeloos
Studie/werk: Business Innovation in Den Bosch.
Waarom bij Young4Waard: Aangezien de gemeente zo groot is geworden, vind ik het belangrijk dat jongeren vanuit de hele regio ergens kunnen zien wat er allemaal speelt en ook een eigen bijdrage daarin kunnen geven.

Ilse Boer

Leeftijd: 20 jaar 
Woonplaats: Hoornaar 
Studie/werk: International Business Administration in Rotterdam
Waarom bij Young4Waard: Nadat ik bij een event van Gemeente Molenlanden was geweest, besefte ik dat er niet veel jongeren zijn die zich bezighouden met de toekomst binnen de Gemeente en welke plaats de jongeren hebben in het toekomstbeeld. Toen ik werd uitgenodigd om bij Young4Waard te komen zag ik dit als een kans om niet alleen mezelf, maar ook anderen meer te leren over de ontwikkelingen en kansen in de regio.

Jarri Stravers

Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Groot-Ammers
Studie/Werk: Masterstudent bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit & marketeer bij Skydreams in Utrecht
Waarom bij Young4Waard: Veel besluiten binnen de gemeente zijn gericht op jongeren, terwijl zij hier vaak niet bij betrokken worden. Met Y4W wil ik jongeren een duidelijke stem geven, zodat hun mening ook daadwerkelijk meegenomen wordt.

Jarith Verhagen

Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Hoornaar
Studie/werk: HBO Facility Management aan de Haagse hogeschool & burgerraadslid bij Doe Mee!
Waarom bij Young4Waard: Ik vind het belangrijk dat jongeren betrokken worden in politiek en ook de politiek op gemeentelijk niveau. Om die reden zijn we met dit jongereninitiatief begonnen, om jongeren binnen de gemeente een stem te geven en te laten zien wat er allemaal gebeurt in de gemeente. Dit heeft echter veel invloed op onze toekomst!

Leendert Rietveld

Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Giessenburg
Studie: Ondernemerschap en Retail management aan het Albeda College te Rotterdam.
Waarom bij Young4Waard: Ik wil graag dat jongeren zich meer verbonden voelen met de gemeente Molenlanden en dat zij actiever worden binnen de gemeente. Ik merk uit mijn directe omgeving dat jongeren zich steeds minder verbonden voelen met de gemeente. Door ons platform hoop ik dat ze op het gebied van politiek en ondernemen meer betrokken raken en als gevolg hiervan de gemeente verder op zal bloeien.

Evert den Toom

Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Giessen-Oudekerk
Studie: Deeltijd Ondernemerschap en Retailmanagement aan het de Avans Hogeschool te Breda.
Waarom Young4Waard: Zelf heb ik me nooit erg verbonden gevoeld met de gemeente en ik denk dat veel jongeren dit ook zo voelen. Door Young4Waard hoop ik dat jongeren meer betrokken raken bij de gemeente, door middel van activiteiten voor en door jongeren. Ik hoop dat jongeren de gemeente gaan zien én gebruiken als medium en/of netwerk voor nu en in de toekomst.

Thijs van de Water

Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Arkel
Studie/werk: Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness aan de HAS Hogeschool te ’s-Hertogenbosch 
Waarom bij Young4Waard: Young4Waard vind ik een erg gaaf initiatief om jongeren bij de gemeente Molenlanden te betrekken maar daarnaast ook om de vaak wat onbekende activiteiten uit de regio te promoten.

Tessa Verhoeven

Leeftijd: 17 jaar
Woonplaats: Oud-Alblas
Studie: Examenjaar Havo, volgendjaar HBO Sportkunde
Waarom Young4Waard: Ik vind het belangrijk dat jongeren binnen de gemeente Molenlanden meer betrokken worden. Zo krijgen zij een beter beeld wat er speelt binnen de samenleving. Met Young4Waard wil ik jongeren de kans geven om meer van zich te laten horen over thema’s die voor hen belangrijk zijn.

Anneroos Jongenelen

Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Hoornaar
Studie/werk: Werkzaam als coördinator van evenementen en acties bij Stichting DierenLot
Waarom bij Young4Waard: Samen sta je sterker, dat weet iedereen. Ik hoop dat we met Young4Waard een platform neer kunnen zetten waar jongeren elkaar makkelijk kunnen vinden en zo hun stem zullen laten horen binnen de gemeente.

Bo van Uitert

Leeftijd: 23 Jaar
Woonplaats: Giessenburg
Studie: Opleiding journalistiek. Werkzaam bij Zin-tuig zadelservice en werkzaam als fotograaf
Waarom Young4Waard: Ik wil mij graag aansluiten bij Young4Waard, omdat ik denk dat de gemeente een stuk leuker en interessanter is dan de meesten jongeren denken. Met ons platform hoop ik dit aan jongeren in mijn omgeving te kunnen laten zien.