Over Young4Waard

Missie

 ”Onze missie is om een onafhankelijk, meedenkend en actueel platform te zijn voor en door jongeren van 16 tot en met 25 jaar. We willen laagdrempelig zijn en een platform waar jullie als jongeren terecht kunnen voor informatie en initiatieven binnen de gemeente Molenlanden.

Op de korte termijn willen we onze focus leggen op de onderwerpen die voor jongeren van belang zijn: wonen, werken & events. We willen zo snel mogelijk bekendheid krijgen onder de jongeren in de gemeente.

Visie

Op de lange termijn willen we de jongeren betrekken bij de gemeente en de lokale politiek, zodat ook jullie je stem kunnen laten horen. Wij streven ernaar om de gemeente Molenlanden zo aantrekkelijk mogelijk te maken en te houden voor jullie, de toekomstige generatie.”

Strategie

”We zijn een online en actueel platform, dat makkelijk te bereiken is voor jongeren. Daarom zijn we naast dit platform ook actief op social media. We willen hierdoor een vertrouwd gezicht voor jullie worden.”

Lisa Brokking

Leeftijd: 25 jaar
Woonplaats: Nieuwpoort
Studie/werk: Werkend op de Learning-afdeling van een groot accountskantoor. 
Waarom bij Young4Waard: Ik vind het belangrijk dat jongeren binnen de gemeente Molenlanden hun stem kunnen en durven laten horen.

Larissa Mesker

Leeftijd: 22 jaar 
Woonplaats: Noordeloos
Studie/werk: Business Innovation in Den Bosch.
Waarom bij Young4Waard: Ik vind het belangrijk dat jongeren weten wat er speelt en dat zij daar ook zelf aan kunnen bijdragen in de veranderingen. 

Ilse Boer

Leeftijd: 21 jaar 
Woonplaats: Gorinchem
Studie: International Business Administration in Rotterdam
Waarom bij Young4Waard: Nadat ik bij een event van Gemeente Molenlanden was geweest, besefte ik dat er niet veel jongeren zijn die zich bezighouden met de toekomst binnen de Gemeente en welke plaats de jongeren hebben in het toekomstbeeld. Toen ik werd uitgenodigd om bij Young4Waard te komen zag ik dit als een kans om niet alleen mezelf, maar ook anderen meer te leren over de ontwikkelingen en kansen in de regio.

Jelle de Wit

Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Molenaarsgraaf
Studie/Werk: Ik volg een werken-leren traject via de Nyenrode Business Universiteit. Doordeweeks werk ik 4 dagen bij Mazars (een accountantskantoor) in Rotterdam en op vrijdag volg ik de opleiding tot registeraccountant.
Hobby: Zelf fanatiek voetballer en enthousiast trainer van de JO15-1 bij VVAC

Waarom bij Young4Waard: Stil zitten is niks voor mij. Via Y4W wil ik daadwerkelijk wat betekenen voor de jongeren in de gemeente en de kloof tussen de jongeren en de politiek daarmee verkleinen. Door het openhouden van je oren en ogen krijg je al veel mee over wat er speelt binnen de gemeente, daarmee wil ik van toegevoegde waarde zijn. Ook is het naast het dagelijkse werken in de cijfers een mooie aanvullende ervaring die ze je nooit meer afpakken, de politiek blijft toch een bijzonder vakgebied.

Jarith Verhagen

Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Hoornaar
Studie/werk: HBO Facility Management aan de Haagse hogeschool & burgerraadslid bij Doe Mee!
Waarom bij Young4Waard: Ik vind het belangrijk dat jongeren betrokken worden in politiek en ook de politiek op gemeentelijk niveau. Om die reden zijn we met dit jongereninitiatief begonnen, om jongeren binnen de gemeente een stem te geven en te laten zien wat er allemaal gebeurt in de gemeente. Dit heeft echter veel invloed op onze toekomst!

Leendert Rietveld

Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Giessenburg
Studie: Ondernemerschap en Retail management aan het Albeda College te Rotterdam.
Waarom bij Young4Waard: Ik wil graag dat jongeren zich meer verbonden voelen met de gemeente Molenlanden en dat zij actiever worden binnen de gemeente. Ik merk uit mijn directe omgeving dat jongeren zich steeds minder verbonden voelen met de gemeente. Door ons platform hoop ik dat ze op het gebied van politiek en ondernemen meer betrokken raken en als gevolg hiervan de gemeente verder op zal bloeien.

Tessa Verhoeven

Leeftijd: 17 jaar
Woonplaats: Oud-Alblas
Studie: HBO Sportkunde
Waarom Young4Waard: Ik vind het belangrijk dat jongeren binnen de gemeente Molenlanden meer betrokken worden. Zo krijgen zij een beter beeld wat er speelt binnen de samenleving. Met Young4Waard wil ik jongeren de kans geven om meer van zich te laten horen over thema’s die voor hen belangrijk zijn.

Anneroos Jongenelen

Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Hoornaar
Werk: Werkzaam als coördinator van evenementen en acties bij Stichting DierenLot
Waarom bij Young4Waard: Samen sta je sterker, dat weet iedereen. Ik hoop dat we met Young4Waard een platform neer kunnen zetten waar jongeren elkaar makkelijk kunnen vinden en zo hun stem zullen laten horen binnen de gemeente.

Bo van Uitert

Leeftijd: 23 Jaar
Woonplaats: Giessenburg
Studie/ werk: Opleiding journalistiek. Werkzaam bij Zin-tuig zadelservice en werkzaam als fotograaf
Waarom Young4Waard: Ik wil mij graag aansluiten bij Young4Waard, omdat ik denk dat de gemeente een stuk leuker en interessanter is dan de meesten jongeren denken. Met ons platform hoop ik dit aan jongeren in mijn omgeving te kunnen laten zien.